Over mij

Mijn naam is Sonja Paul

Passievol eigenaar van Serenity trips.

Sonja

Ik ben getrouwd met de allerliefste en woon met mijn tweede liefde (mijn eigenwijze) maar lieve hondje Boaz in hartje Rotterdam. Tijdens mijn vrije tijd wonen we met heel veel plezier in onze tweede woning. Waar we regelmatig zijn, om ons zelf weer op te laden en te ontladen En bewust een stapje terug te doen, om zo weer met een open en scherp viezer aan de slag te kunnen.

Mijn achtergrond ligt in verschillende administratieve en managementfuncties, waar ik ruim 27 jaar werkzaam in ben geweest.  In 2015 heb ik bewust een carrière switch gemaakt naar het ondernemerschap. Totally Body and Mind heb ik opgestart in september 2007. Waar ik tot 2015 parttime als ondernemer in mijn praktijk aan het werk ging.  Gaandeweg kreeg ik steeds meer behoefte om mensen te willen ondersteunen.

Het was dan ook voor mij een logische stap om me te verdiepen in het coachen van vrouwen en het goed kunnen ondersteunen van vrouwen die met vraagstukken worstelen. Door o.a. een opleiding te gaan volgen voor personal health coaching, EMDR, ademcoach, orthomoleculaire voedingsadviseur & orthomoleculaire detox specialist en Yoni Steam specialist. Tevens heb ik diverse massage opleidingen in binnen- en buitenland voltooid.

Na een groot persoonlijk verlies in 2020, heb ik in 2021 mijn opleiding HBO Bachelor Verlies en Rouwkunde & Transitie afgerond. Met als verdieping een opleiding gestart lichaamsgerichte begeleiding bij rouw.

Omdat ik er bewust voor gekozen heb, om te werken met vrouwen.  Maak ik gebruik van een holistische multidisciplinaire werkmethode.

Hierdoor heb ik mijn bedrijf opgedeeld in een drieluik. Mijn visie is dat er op verschillende vlakken, zowel mentaal als fysiek, gekeken moet worden. Waar de kern van het probleem, klacht of pijn is ontstaan.  

Zodat er een mooi aansluitend begeleiding- / behandelplan kan worden aangeboden. Welke als tweede huid past en perfect aansluit op de behoefte en wensen van de vrouw.

Mijn bedrijf is een onderdeel van een drieluik, waaronder:

Totally body and Mind met als hoofdactiviteit:

Lichaamsgerichte therapie, lichaamsgerichte begeleiding, massages en diversen lichaamsbehandelingen.

MetKompaszie met als hoofdactiviteit:

Begeleiding van vrouwen in verschillende levensfases en behoeftes. Begeleiding bij rouw & verlies, begeleiding van Burn-out door verlies, ceremonies en lichaamsgerichte begeleiding bij rouw.

Waar ook orthomoleculair voedingsadvies een onderdeel zou kunnen uitmaken van het herstel proces.

Serenity Trips heeft als hoofdactiviteit: lifestyle reizen met een thema voor vrouwen 

Alle drie de onderdelen van mijn bedrijf staan los van elkaar, maar zeker ook met elkaar in verbinding.

Als eigenaar voel ik me eindverantwoordelijk voor alle disciplines en werkzaamheden die onder de drieluik van Totally Body and Mind vallen. Wat betreft mijn samenwerkende partners ben ik verantwoordelijk voor hun inzet wanneer ze voor Totally Body and Mind, MetKompasZie of Serenitytrips werkzaam zijn. Daarbuiten ligt de verantwoordelijkheid bij hun zelf.