Wandel & wandelwellness 2024 Turkije

Lycian Way wandelroute

Wandel & wandelwellness 2024 Turkije

Wandel jij ook mee? Langs mooie plekken, adembenemende vergezichten en de meest fantastische plekken van de bekende Lycian Way wandelroute in Turkije. Van 6 t/m 12 mei 2024 of 7 t/m 13 oktober 2024.

We beginnen en eindigen deze wandelweek in Fethiye in Turkije. Een adembenemend gebied aan de voet van het Babadağ gebergte en onder andere bekend om de heerlijke omgeving met adembenemende vergezichten. We verblijven in verschillende fijne accommodaties welk relaxed en comfortabel/eenvoudig zijn.  Omringd door prachtige heuvels en ongerepte natuur. Bij aankomst word je hier rustig verder op voorbereid om zo uitgerust aan de eerste wandeldag te beginnen. Aan het eind van de week kom je ook weer op deze plek terug voor de laatste nacht. De dag erna reis je terug naar huis.

De drie tussen gelegen nachten breng je door in de bergen waar we van slaapplek naar slaapplek hiken. In totaal wandel je vijf dagen waarbij je telkens een stukje van de Lycian Way route loopt. Onderweg geniet je van de mooiste plekjes en geniet van heerlijke lunch met uitzicht. Aan het einde van elke dag komen je aan op een nieuwe slaapplek om de avond en nacht door te brengen.De berghutten, zijn comfortabel/eenvoudig maar knus.  En er wordt heerlijk gekookt! Je slaapt met meerdere deelnemers van de groep samen in een berghut en je maakt gebruik van een gedeelde badkamer. Mocht je alleen willen slapen dan is dit natuurlijk mogelijk. Het overnachten in de berghutten is echt een ervaring op zich.  2024

 Programma

We wandelen vijf etappes in dagen van wisselende lengte en duur:

Programma
Dag 1. Op de dag van aankomst op de Luchthaven van Dalaman komen we je ophalen. We brengen je  voor de 1e nacht naar het gezellige dorp Ovacik waar je 1e overnachting zult zijn in het  comfortabele See Breeze Hotel/appartments.  Uitgerust en goed voorbereid vertrekken we de volgende ochtend richting Fethiye. Dit doen we met het lokale vervoer ( dolmus ) zodat je de sfeer kunt proeven  van de lokale bevolking.

Dag 2.  Voor een eerste wandel dag in de natuur wandelen we vanuit Fethiye richting kayakoy  Waar we stoppen voor de lunch. Dan vervolgen wij onze route van Kayakoy richting het prachtige Oludeniz waar je tevens langs de azuur blauwe lagune wandelen De 2e overnachting verblijf je wederom in het comfortabele See Breeze hotel/apartments in Ovacik.

Dag3. Na het ontbijt starten we onze tweede wandeldag Waar we onze eerste bergwandeling van de Lycian Way wandelen waarbij we onderweg genieten van weidse vergezichten en wonderschone natuur. Onze wandeldag start in Ovacik en lopen richting Oludeniz waar we de indrukwekkende Babadag berg zullen betreden. Tijdens de tocht zullen we lunchen in het pittoreske dorp Faralya. We overnachten in het kleinschalige Montenegro hotel welke in ook gelegen ligt in het dorp Faralya waar je na alle indrukken zult genieten van de stilte en een verfrissende duik in het zwembad kunt nemen.

Dag 4. Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt starten we onze derde wandeldag is een pittig stijgend maar makkelijk pad dat langs het dorpje Faralya Slingert richting het adembenemende natuurrijke dorp Kabak. Een tocht van 5 tot 6 uur als je de hele etappe loopt. Na de deze indrukwekkende wandeldag hebben de spieren ook aandacht nodig en zullen jullie een wandel welness behandeling van ruim 60 minuten in de loop van de avond ondergaan. Waar we de spieren, heupen, en doormiddel van wandelwol jullie zullen verwennen. Om zo weer fris en fruitig de  volgende wandeldag moeiteloos kunnen lopen.  We gaan overnachten in comfortable en sobere camping Catchy in het dorpje Alinica welke behoort bij de Lycian Way.

Dag 5 De volgende dag gaan we uitgerust op pad waar we onze wandelroute vervolgen. Onze vierde wandeldag van de Lycian Way route starten we vanuit onze slaapplek camping Cathcy in Alinica. Dit gebied is weer geheel anders dan de voorgaande gebieden Een lange, laatste etappe maar door het wandelgemak en de grote variëteit erg leuk en goed te doen. Je loopt tussen de 5 en 6 uur We lopen dit heuvelachtige landschap door naar ons eindpunt het kleine maar gezellige dorp Sydema waar vooral de turkse inwoners je van harte welkom heten.

Aan het einde van de middag zijn we alweer aangekomen aan de laatste dag van deze mooie wandelreis en zullen we opgehaald worden om weer terug te keren bij het startpunt. En zul je overnachten in het See Breeze hotel/apartments De rest van de tijd is zelf in te vullen.

Dag 6. Na heerlijk relaxed te zijn opgestaan gaan we deze dag een Lycian Way vijfde excursie /wandel maken richting het dorp Patara een antieke stad. Deze antieke stad is een lust voor het oog en mag niet ontbreken in de Lycian Way wandelreis. Hier word je onder begeleiding door de schoonheid van deze oudheden geleid. Excursie is een dag vullend programma. Neem wel je zwemkleding mee.

Dag 7. Na het ontbijt brengen wij je weer terug naar de luchthaven van Dalaman. Mocht de vlucht pas in de avond vertrekken dan kan je de resterende tijd naar eigen inzicht invullen. Mocht je nog een aantal dagen langer willen blijven informeer dan naar de mogelijkheden. We helpen je graag verder.

Wist je dat je ook deze wandelreis exclusief met zijn tweetjes kunt doen of met een vriendin of partner onder begeleiding van een gids die deze omgeving op zijn duimpje kent. Zodat je veilig en zonder te verdwalen uitsluitend kunt genieten van al het mooie wat de Lycian Way te beiden heeft. Informeer dan naar onze comfortabele B&B die in het dorp Ovacik is gesitueerd. Informeer naar de beschikbaarheid.