Vrouw en massage

Rust in je hoofd

Rust in je hoofd en jezelf opnieuw verbinden met je lichaam door een moment van ontspanning te ervaren en weer je lichaam bewust te voelen. Dat is niet voor iedereen zo simpel. Een massage kan je daarbij helpen.
Waarom is massage belangrijk voor lichaam en geest?
Dat een massage een ontspannen gevoel geeft is vrij bekend bij de meeste mensen. Echter weten veel niet waarom een massage eigenlijk zo goed is voor je lichaam en geest. Wat gebeurd er nu in je lichaam als je gemasseerd word?

 1. Massage verbetert de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen
  De bloedcirculatie is van groot belang voor ons lichaam. Via het bloed worden voedingsstoffen naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd. Door het lichaam te masseren worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen, ook gaan de organen beter functioneren. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam, door een massage gaat deze er beter uitzien, simpelweg omdat de conditie hiervan verbeterd.
 2. Klachtgericht behandelen
  Een knoop is een bundeltje spiervezels wat aan elkaar kleeft en niet meer soepel in en uit elkaar beweegt. In zo een knoop hoopt melkzuur op, wat een zwaar en moe gevoel in de spier kan geven. Die knopen zorgen ook dat de spier op sommige plekken wat korter is en daardoor kan trekken aan het uiteinde ervan. Denk hierbij aan een knoop in je nek, waardoor je nek stijf voelt of misschien wel hoofdpijn creëert. Door een massage worden deze knopen uit de spieren gehaald, waardoor het melkzuur goed weg kan.
 3. Massage verbetert de weerstand
  Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van massage op de gezondheid. Zo blijkt dat na een massage de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd is. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden. Ook verlaagt een massage het stresshormoon cortisol. Loop je te lang rond met een verhoogde cortisol waarde, dan kun je gezondheidsklachten krijgen. Het verminderd de werking van het immuunsysteem waardoor je sneller ziek kunt zijn. Ook je stemming wordt door dit stofje op een negatieve manier beïnvloed.
 4. Massage geeft rust in het hoofd
  Massage bevordert dus de aanmaak van serotonine en oxytocine. Beide feel good hormonen die rust, ontspanning en een fijne gemoedstoestand opleveren. Massage kan vooral goed helpen als je last hebt van malende gedachten. Door een massage raken de gedachtes, naarmate de tijd vordert, steeds meer op de achtergrond. De hersenen zijn op de achtergrond dan nog wel op zoek naar de oplossing en als je het niet verwacht schiet het je opeens te binnen. Verplicht ontspannen voor je gezondheid.

Regelmatig een massage kan je welzijn dus een stuk verbeteren. Het is niet alleen heel erg lekker, maar je lichaam heeft ook veel baat bij deze broodnodige onderhoudsbeurt!

Stress Relief massage